Thursday, February 5, 2009

promosi blog

haha...akhirnya kembali gk kt menulis w/p 2 ari x tulis pe2(sengal je..mcm la dah brape tahun x menaip haha..)
sejak terjadinya pe ntah (lupa plak sape yg sebarkan virus dulu)..skrg ni mula la ramai lg yg menulis blog..
ade yg dah jadi hobi plak..hehe...

mcm2 cerita yg drg ni tulis..ade yg kisah peribadi..general..kisah kwn2 drg haha..n ade plak
yg pasal politik...waaaa,menangis kt klu baca bab politik ni..
bukan x nak amik tau..tp serius wei..klu bg subjek sejarah gagah la kt nak baca..tp bab politik
susah nak memahami..

tp pe2 pun..kt tetap menyokong blog rakan2..haha..xkisah la korg cite pasal pe..yg penting tetap kt
baca..blog ni pun satu ruang utk korg melepaskan segala2nya..pasal kesedihan korg ke,kemarahan,gembira n pe2 saja perasaan utk dikongsi...xkisah la korg nak bercerita secara terang2an ttg kisah peribadi or just mcm main kiasan..hehe..ape2 pun tu blog korg..korg punya pasal la nak tulis kan..
lantak la org nak ckp pe...hahahaha...

ok la...sebenarnya da tahap bosan giler2 ni..sejuk plak tu kat ofis ni..
eeee...drg ni mmg kulit tebal btl la..xkan la kt sorg je rasa sejuk..suma rilek je..huhu
xpe la biar la..janji nak cepat hbiskan hari ni dgn cepat..huhu

Tuesday, February 3, 2009

kenyataan....^_^

bermula la...al-kisah yg pernah terjadi dulu kat kt..maka terjadi lg la skrg..
tp suma benda tu kecik je kot klu bg korg..bg kt pun kecik..tp klu dah melampau...
xkan nak biar...huhu
klu korg perasan..zaman skrg ni sumanya duit je..almaklum la dunia dah makin materialistik..
bila pikir pasal duit..suma org leh jadi giler agaknya..nak bayar itu,ini,makan n minum..mcm2 la..
tanpa duit rasenya korg pun leh mati kot..(dahsyat2)..

tp boleh ke duit beli family korg..?sahabat?harga diri?even kasih sayang??
tu la hidup kena balance..seimbang...mcm ying n yang gk..hitam n putih..waaaa..klu xde warna..bosan la..sbb tu la wujudnya pelangi..korg bayangkan klu kehidupan kita suma ni warna hitam n putih je..mcm filem melayu lama plak..hehe(waaaa...minat lg tau terutama filem Allahyarham Tan Sri P.Ramlee..hehe).xberseri la hidup mcmtu..bosann..klu warna warni kan ceria..pe2 pun suma benda mengajar kt..jadi insan yg lebih baik..matang n berfikir dgn rasional..
mcm tu gk la dgn korg..org sekeliling korg sentiasa memerhati tindak tanduk korg(even xpopular pun..huhu)..tunjuk la teladan yg baik..w/p kdg2 kt mengaku ade byk wat salah n silap terhadap org lain..xsuma manusia sempurna..sudah menjadi lumrah n fitrah insan..setiap org belajar daripada kesilapan..

2 stgh thun lepas bermula titik kt melakukan kesilapan kerana terlalu mempercayai n sayang terhadap seseorg namun bg kt xpernah menyesal atas pe yg dia lakukan kat kt..selagi kt ikhlas berkawan dgn dia..selagi tu la kt xakan memutuskan persahabatan..sehingga sdkrg dia still lg kawan kt...
kt x pernah lupa pe yg dia wat..tp xpernah pun nak memendam perasaan n x berniat pun utk berdendam..xterpikir lgsg jauh dibenak hati..waaaaa...apooo daa..ayat sememangnya x boleh blah..haha..

ok la..so,korg pandai2 la dlm memilih sahabat..xkisah la kwn korg tu materialistik ke,xjujur ke,wat korg asyik nk marah ke...tp at least bersyukur la korg ade kwn..n berterima kasih la kat kwn korg tu..disebabkan dia..korg dapat belajar mengenal hati manusia..
setiap insan x sempurna..terima la kwn korg seadanya..cm yg kwn2 tu jgn la lebih2 plak..sampai nak pijak kepala kwn sendiri..sedar2 la bila org dah baik dgn awk..hahahaha...

p/s:waaaa....letihnya tangan menaip



ni kt selitkan video time kt n 3org kwn lg wat time subjek english kat u dulu2..haha
utk watak2 yg ade dlm ni..klu terperasan..diam2 sudoh..hehe...^_^

video

Sunday, February 1, 2009

perubahan...??

huhu..arini je kt dah posts 2 buletin..
ngantuk giler ni..
xboleh jadi...kang klu xde wat pe2..sah2 terlelap depan akak cina ni kang..huhu(kena cover tu..)

org klu krja seronok tp kt ni terbalik plak...
bosan je memanjang...
rutin harian yg sama je tiap2 ari..
g keje..online,makan,tido.....
waaaa....berat badan pun dah naik..makin tembam ni..
berat badan kt aritu timbang naik 3kg dah..
giler la...
kena diet ni..haha...

klu x hbis la...
dgr kate suma org budak2 batch kt..ramai yg lepas li ni dak wat perubahan..haha
ape la agaknya perubahan drg...
well,kt x tau la..mcm ni je...
xde pe yg nak diubahkan..
mayb nak ubah sikap sikit kot..terlalu ganas la..nak jadi kewanitaan sikit..haha
tobat la drg suma nnti duk tergelak kat kt..hahaha...
sengal je...

p/s:kdg2 perubahan tu perlu n bgs..perubahan ke arah kebaikan amat digalakkan..

february....

You Are a Maverick
You're a restless rebel with an unpredictable nature.
Bright but unbridled, you tend to seek out wild experiences over new ideas.
People are frustrated by your great potential, but you love your unconventional life.
You're a heartbreaker. People get attached to you, and then you're gone.

Your strength: Your thirst for adventure

Your weakness: Not taking time for slow pleasures

Your power color: Hot pink

Your power symbol: Figure eight

Your power month: March



p/s:hot pink tu x semestinya btl..hehe
Your Birth Month Says You're Balanced
Peaceful and harmonious, you seek the gentle side of life.
Your warmth and consideration touches many.

Your soul reflects: Purity, modesty, and faithfulness

Your gemstone: Amethyst

Your flower: Iris

Your colors: Purple, yellow, and light blue



Wednesday, January 28, 2009

perasaan..huhu

arini rasa nak marah pun ade...
sedih pun ade...
terkilan pun ade...sumanya bercampur baur...waaa!!!!!
tension...dah la dgn selsema x henti2(tu la..g lg tesco time ujan2..haha)
tp pe2 pun...
kt tetap kena terima semua dugaan...
teringat kate2 dari ayah "lain kali klu nak tlg org biarlah perkara yg munasabah"
huhu..tersentak gk la...
rase2 nya selama kt tlg org perkara yg x relevan kot..haha..
anyway...ayah,"u know best"...ye la kan ayah n mama kt lebih mkn garam dulu..(masin ke??)hehe
kiasan je la...bermakna drg lg byk pengalaman..xkisah la..kurang ke byk ke..tiap pe yg org ckp
kena diambil kira..

but pe2 pun yg terjadi kat kt..kt still lg beruntung n sampai sekarang n wat selama2nya kt
sentiasa bersyukur ke hadrat illahi..walau pe pun yg terjadi masih ade lg kwn rapat yg sentiasa
mengambil berat..2org kwn kt ni mmg kt da anggap mcm family sendiri la..
yg sorg ni sentiasa je dgr masalah kt..walaupun kdg2 masalah yg pelik n asyik ulang2..haha(mesti kadang2 dia pun pening dgn kt)..dia seorg yg memahami n supportive..
yg sorg ni plak dah kt anggap dia mcm akak..dia lebih matang la dari kt..bgs dlm bab bg nasihat ni..

klu xde la dorg berdua..alamatnya mmg kt ni asyik memendam je la..
lama2 meletup mcm bom atom..huhu..

anyway..bg korg pun mesti korg ade kwn2 yg paling rapat n geng2 kan..
just hargai la kwn korg sementara korg masih bersama..nnti jgn plak time berpisah baru nak nangis x berlagu...kwn pun ibarat family ke-2 kt..mcm ne kasih syg kt terhadap family..mcm tu gk la kwn..cm family bg kt the first one la..haha.pe2 mesti la family diberi keutamaan dulu kan..
jgn korg jd mcm kt dlm sestgh hal sudoh2 la..haha..

lagu untukmu...


Meet Uncle Hussain - Lagu Untukmu

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna

Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Adakah aku
Hanya boneka yang sering engkau mainkan

Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahkah engkau fikirkan

Cukup-cukuplah oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan

Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa

Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan

Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua

*klu korg nak tau lagu ni nampak je xde kena mengena dgn kt yg single ni..
tp lagu ni amat bermakna dari perspektif yg lain..haha..

Tuesday, January 27, 2009

boosan...

perkara pertama yg kt wat time masuk pejabat...buka pc n online..
haha...
entah nape hari ni hati jadi sayu semcm...
xtau la nape perasaan kt jadi x tentu arah..
nak marah ade,sedih ade,terkilan pun ade....
tp lumrah la..suma org ade perasaan...klu x bukan manusia la namanya...
cm antara perasaan diri n perasaan org lain..mana yg korg rase perlu dititikberatkan...??

kt hidup dlm kelompok masyarakat...klu amik tau terlebih pasal org lain..dikatakan 'buzy body' plak...klu x amik tau..dikatakan x amik berat n pentingkan diri sendiri...

sejauh mana org akan menilai seseorg..?
adakah dari paras rupa yg cantik..perckpn n tingkah laku yg lemah lembut??
atau pun dari rupa paras yg kurang menawan,perckpn n tingkah laku yg kasar...??
tp pernah x korg terpikir suma org pun ade perasaan..mcmne yg korg rase..mcmtu gk la org lain pernah rase...
cm pengalaman je membezakan tahap mana kematangan korg..


bagi kt suma tu x penting..janji seseorg tu ikhlas dalam pergaulan dia n tidak berpura2..pentingkan diri..rasenya klu korg perasan suma org pentingkan diri sendiri...
cm kadang2 korg x perasan pe yg korg rase...
klu pentingkan diri demi kebaikkan x salah kan..??

mcmne klu korg amik berat n menjaga hati(lagu kegemaran hehe) seseorg tu melebihi hati n perasaan korg sendiri...
lama2 makan hati tu..huhu...
mcm la sestgh org rase..selalu nya org yg wat mcm tu dikatakan 'bengong'.ape faedah nak jaga hati org lain lebih2..sedangkan hati n perasaan kt plak dicampak2kan...
xsemestinya...korg kena letak diri korg dlm posisi org tu..bru korg akan rase mcmne perasaan org yg syg seseorg melebihi dirinya...

so...pe2 pun pandai2 la..suma terletak di tgn korg..utk membuat penilaian...^_^


sebenarnya picture ni xde kene mengena pun dgn pe yg kt cite..
saje nak letak..haha..
this is my favourite story...^_^